úterý 17. března 2009

Pro lišáky

tak dneska trocha literarni stravy pro impro-ctenare.

Od mojeho prijezdu do galie uz uplynulo par mesicu a tak jsem se rozhodl zkusit znovu zajit na impro. Improvizace je tu hodne a vetsinou to nejsou impro zapasy, tak jak se hrajou v Cechach. Tentokrat jsem zamiril na predstaveni skupiny Dingos nazvane Pure impro. Hraji ve vcelku prijemnem prostredi - je to velka mistnost s kavarenskymi stolky a zidlickamy ktera ma na jedne strane misto steny podium.

Na zacatku vecera jsme byli pozadani abysme na kousek papiru napsali tema. A nebyl bych to ja kdybych jim tam nepropasoval nejakou polarni faunu :)

Renard polaire neboli ona famozni polarni liska :)

Reziser/konferencier pak tahal temata z klobouku a skvadra ctyr improvizeru hrala kratke etudy ktere utinal rejza. Doposud vcelku normal. Tim zajimavym bylo ze pred kazdou improvizaci mohlo publikum vyrknout nejake omezeni - prostredi, dobu a nebo zpusob hrani a improvizeri je museli prijmout. Takze se hralo pod morem, s nemeckym prizvukem, v pisni ve drepu ci v praveku poslepu (coz mi prislo obzvlaste povedeny - impro poslepu je opravdu neco co jen tak clovek nezkusi :) De facto tim vznikaly kategorie, tak jak je zname u nas.

A jaky byli? No, z meho impro pohledu nic moc. Nerespektovani hracu, natlak, saskovani, vypadavani z role, castej chaos na jevisti. Musime si uprime priznat ze ... jsme lepsi :) ale zabavny to vcelku bylo i tak.

A jak se dingove poprali se zaludnou polarni liskou? Docela vtipne. Tema dostali v okamziku kdy dva herci vlekly zmrzlou postavu prez jeviste a razem se z ni stala lapena liska, kterou obtocili hrabence kolem krku jako "temer dokonceny" kozich :)

Žádné komentáře:

Okomentovat